Žmogaus plaukų svarba

Ši informacija apie plaukus buvo slepiama nuo Vietnamo karo laikų. Mūsų Kultūra teigia, jog šukuosena  –  asmeninis pasirinkimas,  šukuosenos stilius – tai mada ir/arba patogumas, ir tai, ką Žmonės daro su savo plaukais,  tiesiog kosmetinis klausimas.

Grįžtant prie Vietnamo karo laikotarpio, galima atrasti kitokį vaizdą, nuslėptą nuo daugelio Žmonių. 90-ųjų pradžioje Salli (vardas pakeistas dėl konfidencialumo) ištekėjo už psichologo, kuris dirbo veteranų reikalų ministerijos ligoninėje. Jis dirbo su karo veteranais, turinčiais potrauminių stresinių sutrikimų. Dauguma iš jų tarnavo Vietname.

Salli pasakoja: „Aš puikiai prisimenu tą vakarą, kai Vyras atėjo Namo nešdamas rankose oficialios išvaizdos aplanką. Jame buvo šimtai puslapių valstybinių tyrimų.


Vyras buvo šokiruotas turiniu. Tai, ką jis perskaitė tuose dokumentuose, visiškai pakeitė jo Gyvenimą. Nuo tos akimirkos mano konservatoriškas, besilaikantis viduriniųjų pažiūrų Vyras pradėjo auginti plaukus ir barzdą ir daugiau niekada nesikirpo. Be to, veteranų reikalų ministerijos medicininis centras tai jam leido ir dar keletas konservatyvių darbuotojų Vyrų pasekė jo pavyzdžiu.


Kai perskaičiau dokumentą, supratau, kodėl. Pasirodė, jog Vietnamo karo metu speciali karinio departamento kariuomenė siųsdavo slaptus agentus į Amerikos indėnų rezervacijas ieškoti talentingų skautų, tvirtų jaunų Žmonių su negirdimo judėjimo per ribinę vietovę įgūdžiais. Jie specialiai ieškojo Vyrų su išskirtiniais, beveik neįmanomais sekimo sugebėjimais.


Buvo pabrėžiama, kad tie kruopščiai atrinkti Žmonės - tikri sekimo bei išgyvenimo ekspertai. Naujų rekrutų užverbavimui buvo naudojamos paprastai viliojančios ir gerai patikrintos frazės, tokiu būdu kai kurie indėnų medžiotojai pateko į skubią tarnybą. Tačiau po to, kai jie buvo užverbuoti, įvyko kai kas neįtikėtino. Tie talentai ir sugebėjimai, kuriuos jie turėjo rezervacijoje, paslaptingu būdu dingo ir naujokas po naujoko patirdavo visišką nesėkmę karinės užduoties metu elgdamiesi  visai ne taip, kaip iš jų buvo tikimasi.

Nesėkmės priežasčių paieška valdžią atvedė iki brangių tyrimų su rekrutais, ir štai kas buvo pastebėta.

Į klausimą apie nesėkmę vyresni rekrutai visi kaip vienas atsakė, kad kai juos trumpai kareiviškai apkirpo, jie nebegalėjo daugiau „jausti“ priešo, nebegalėjo naudotis „šeštu jausmu“. Jie daugiau nebegalėjo pasitikėti savo „intuicija“, negalėjo „skaityti“ slaptų ženklų taip pat lengvai, kaip anksčiau, taip pat negalėjo pasiekti subtilios ekstrasensorinės informacijos.

Taigi, tyrimų institutas užverbavo dar indėnų medžiotojų, leido jiems pasilikti ilgus plaukus ir atliko tyrimus skirtingose srityse. Vėliau jie suskirstė Vyrus, parodžiusius vienodus rezultatus visuose tyrimuose, į poras. Vienam Vyrui poroje jie paliko ilgus plaukus, o kitą trumpai kareiviškai apkirpo. Tada jie abu vėl turėjo įveikti išbandymus. Vyrai ilgais plaukai vienas po kito parodė puikius rezultatus, o trumpaplaukiai neišlaikydavo patikrinimų, kuriuose anksčiau demonstravo puikius rezultatus.


Štai tipinių išbandymų pavyzdžiai:

Rekrutas miega Miške. Apsiginklavęs „priešas“ artinasi prie miegančiojo.  Vyrai ilgais plaukais atsibusdavo nuo stipraus pavojaus jausmo ir pasitraukdavo dar iki to, kai priešas pasirodydavo ar galima buvo išgirsti kažkokius garsus, išduodančius priešo atėjimą.

Kitoje tyrimo versijoje ilgaplaukiai Vyrai jautė artėjimą ir intuityviai jautė, kad priešas puls. Jie pasitikėjo „šeštu jausmu“ ir nejudėdavo apsimesdami miegančiais. Tada staigiai griebdavo puolantįjį ir „užmušdavo“ jį, kai tik „priešas“ prisiartindavo pakankamai arti, kad galima būtų užpulti. Tuos pačiu rekrutus, po patikrinimo trumpai apkirpdavo ir jis nepereidavo nei vieno testo, kuriuos iki šiol lengvai įveikdavo.


Taigi, dokumente buvo skelbiama, kad visi indėnų medžiotojai neprivalo kirptis. Praktiškai buvo reikalaujama, kad medžiotojai liktų ilgais plaukais.


Mokslas nuolat atranda neįtikėtinus  išgyvenimo sugebėjimus, būdingus Žmogui ir gyvūnams. Kiekviena kūno dalis turi savo griežtai paskirtą funkciją, skirtą išgyvenimui bei teisingam bendram kūno funkcionavimui. Kiekviena kūno dalis turi priežastį savo egzistavimui.


Plaukai – tai nervų sistemos pratęsimas, visiškai korektiška  juos vadinti nervais kūno išorėje, tam tikrais aukšto išsivystymo „ūsiukais“ ar „antenomis“, kurie perduoda milžinišką svarbios informacijos kiekį į smegenų kamieną, limfinę sistemą, smegenų žievę.


Žmogaus plaukai, įskaitant augančius ant Vyro veido, ne tik tiesiogiai aprūpina smegenis informacija, plaukai taip pat skleidžia energiją, jais smegenų išskiriama elektromagnetinė energija  išspinduliuojama į aplinką. Tai buvo nustatyta pasitelkus Kirliano efektą, kai Žmogų pirmiausia fotografavo ilgais plaukais, o vėliau po kirpimo. Kai plaukai pakirpti, signalų iš aplinkos priėmimas ir išsiuntimas smarkiai suprastėja.


Plaukų kirpimas įtakoja nesąmoningą santykį su aplinkos ir vietinių ekosistemų problemomis. Tai taip pat nulemia nejautrumą bet kokiuose santykiuose bei seksualinį nepasitenkinimą.


Kad išspręsti Mūsų Pasaulyje esančias problemas, pirmiausia reikia pripažinti, kad daugelis iš Mūsų įsivaizdavimų apie realybę yra klaidingi. Gali nutikti taip, kad pagrindinė atsakymo dalis žiūri į Mus iš veidrodžio kiekvieną rytą.


Kasdienėje buityje ir skubėjime mažai kas susimąsto, kam Žmogui plaukai. O juk jie mums duoti ne šiaip dėl grožio. Žmoguje su ilgais plaukais geriau veikia intuicija. Moteris ilgais plaukais išnešios kūdikį BE TOKSIKOZĖS.


Pagal „Dangaus ir Žemės būties“ Knygą, Samsonas – senojo testamento herojus, kuris garsėjo nuopelnais kovose su priešais, turėjo ilgas kasas, suteikiančias jam ypatingą jėgą. Kai Samsonas sulaužė Dievų įsakymą nesituokti ir pamilo Dalilą, jis, būdamas girtas, atskleidė jai paslaptį: „jeigu mane apkirptų, mane paliktų mano jėga“. Klastinga mylimoji sulaukė, kol Vyras užmigs, ir nukirpo nuo jo galvos septynias kasas. Samsonas tuoj pat nusilpo, tuo ir pasinaudojo priešai – jį apakino ir privertė dirbti malūne. Bet kai Samsono plaukai ataugo, jėgos sugrįžo pas jį ir jis sugriovė pastatą, kuriame buvo priešai.


Prisimenu savo Draugės istoriją. Ji mokėsi puikiai, sportininkė, komjaunuolė, kasa iki juosmens. Ir štai prieš pat egzaminu ji sugalvojo pasidaryti madingą trumpą šukuoseną. Ir ką jūs manote? Egzaminus ji išlaikė labai blogai. Tiesiog ji nesugebėjo prisiminti nieko, ką dar vakar puikiai mokėjo. Ji nusikirpo savo atmintį.

         
Todėl dažnai Žmogui, išgyvenusiam didelį skausmą, pataria apsikirpti.
Ir dėl tos pačios priežasties jokiu būdu NEGALIMA kirpti mažų Vaikų. Yra toks įsitikinimas, kad Vaiką būtinai reikia apkirpti plikai suėjus metams. Taigi aš jus galiu pasakyti, kad tai didžiausia kvailystė. Vaikas aktyviai pažįsta Pasaulį, kiekvieną sekundę mokosi Gyvenimo, o jūs tiesiog imate ir nukerpate jam visą atmintį. Jis pradeda mokytis iš naujo. Pradeda atsilikti vystymęsi.

Kodėl mergaitės, kaip taisyklė, vystosi greičiau? Todėl kas jų, kaip taisyklė, neapkerpa. Įrodyta, kad Vaikai, kuriems nekirpo plaukų, vystosi daug greičiau.


Slavų mitologijoje Dievo Svarogo įsakymai skelbia: „Nekirpkite savo plaukų rudų, plaukų skirtingų, taip pat pražilusių, kitaip Dievo Išminties nepasieksite ir Sveikatą prarasite.“


Visi Mes žinome, kad senovėje nekirpo plaukų. Moteris nukirptais plaukais buvo laikoma pažeminta, beje, visose Tautose. Net Vyrai nesikirpo plaukų. Kai kuriose Tautose buvo priimta pakirpti Vyrų plaukus, tačiau pastebėkite, plaukai vis viena buvo tikrai ne trumpi.


Plaukų jokiu būdu negalima dažyti. Visi Mes mokėmės fiziką mokykloje. Daiktų spalva atsiranda daugiausia bangų sugėrimo proceso dėka. Raudonas indas atrodo raudonas todėl, kad jis sugeria visas likusias spektro spalvas ir atspindi tik raudoną. Kai Mes sakome: „šis puodelis raudonas“,  tai Mes iš tiesų turime omenyje, kad puodelio paviršiaus molekulinė sudėtis tokia, kad jis sugeria visus kitus spindulius, išskyrus raudoną.


Taigi, jūsų plaukai turi tam tikrą spalvą, kaip Mes žinome, grynos spalvos neegzistuoja, plaukų atspalviai įvairūs bei labai sudėtingi. Taigi, plaukai sugeria energijos srautus su tam tikru bangos ilgiu. Ir būtent tą energiją, kuri būtina jūsų organizmui. Kas vyksta, kai jūs dažote plaukus? Jūsų organizmas gauna jums svetimą energiją.


Ir koks rezultatas? Teisingai, liga. Taigi, Moterys, šimtą kartų pagalvokite, ar verta dažyti žilus plaukus, ar jie iš tiesų taip jau gadina jūsų Grožį? Beje, prancūzės, kurios laikomos stiliaus ir skonio idealu, niekada nedažydavo žilų plaukų. O jūs žinote, kad vidutinis Moters plaukų ilgis – iki sėdmenų? O normalus, toks, kokio užtenka aprūpinti ją būtinu energijos kiekiu – iki kelių?


Moteris ilgais plaukais turi tokią galingą energetiką, kad gali sukurti apsauginį lauką dėl savo mylimo Vyro, apginti jį savo energija nuo bet kokių bėdų. Beje, Vyras gauna apsaugą iš savo Žmonos, kai šukuoja jai plaukus.


Slavų tradicija buvo tokia... Išsileisti plaukus Moteris galėjo tik Namie arba Gamtoje. Dėl tos pačios priežasties, kad palaidi plaukai (o juo labiau kirpti) sugeria visą neigiamą energiją. Taip pat ir gašlias Vyrų mintis. Įsivaizduokite mergaitę, kuri visą vaikystę vaikšto trumpai apkirpta. Ir kodėl visi nustemba, kai ji užauga ir nueina prastais keliais. O jūs įsivaizduokite, kiek visokių ištvirkimų ji sugėrė per visą savo Gyvenimą, tai ko gi stebėtis.


Seniau mergaitėms pindavo kasą, ji buvo gulėjo išilgai stuburo ir buvo laikoma, jog visos šviesios Visatos jėgos per plaukus patenka į stuburą ir užpildo mergaitės kūną, Sielą ir Dvasią ypatinga gyvybine jėga, paruošdamos ją būsimai Šventai motinystės misijai. Ji simbolizavo gyvybinių jėgų pasaulių Jav', Nav' ir Prav' apsijungimą. Ištekėjusi Moteris, pynėsi dvi kasas, kad gautų energiją dėl savęs ir dėl savo būsimo Vaiko. Kad kasos netrukdytų dirbti, jas susukdavo į kuodą ar paslėpdavo po skara.


Beje, plaukai ant Žmogaus kūno atlieka tą pačią funkciją, kaip ir ant galvos. Todėl darydamos taip vadinamą depiliaciją Moterys netenka papildomo energijos srauto, kuris maitina konkrečias čakras.

          
Europoje plaukų kirpimą pirmas organizavo Romos imperatorius Neronas, kuris įsakė apkirpti visus užsieniečių legionus plikai. Kai konsulas, vadovaujantis užsieniečių legionui, paklausė imperatoriaus Nerono, kodėl tai yra būtina, jis atsakė: „Aš nenoriu, kad jie mąstytų, man užtenka, kad jie vykdytų mano įsakymus ir nurodymus.“

O Rusijos žemėse plaukų kirpimas pradėtas praktikuoti tik su krikščionybės atsiradimu. Niekas dabar nesugebės paaiškinti, kam ir dėl ko jie kirpo savo Tikėjimo pasekėjus ir savo šventikus, jeigu net Biblijoje rašoma apie Samsoną, kuris niekada nesikirpo ir buvo stiprus ir neįveikiamas iki tol, kol jį apkirpo. (Teisėjų knyga, 17 skyrius, 17-19 posmai).


Perėjimą prie Vyrų kirpimo XVIII amžiaus pradžioje įtvirtino imperatoriaus Petro I įsakymas „skusti barzdas ir nešioti vokiškus rūbus“, kadangi Petrui neaugo barzda ir jis dėl to labai kompleksavo. Taigi sprendimas buvo surastas – barzdų turi netekti ir visi likusieji.



ILGI PLAUKAI, pasak mūsų Protėvių – IŠMINTIS.

Plaukai Žmogui suteikia PSICHINĘ JĖGĄ, kuri reikalinga, pavyzdžiui, mąstymui ir suvokimui, ji duoda Žmogui tuos sugebėjimus, kuriuos vadina magiškais. KUO ILGESNI PLAUKAI, tuo daugiau Galios Žmogus gauna. Todėl Vyras Rusijoje nešiojo pailgintas šukuosenas, o raganos (ragana, kas nežino, yra "reginti Motina", o ne sena pikta boba) ilgus plaukus. Praktiškai visuose dažuose yra stipraus poveikio cheminės medžiagos, kurios naikina plaukų struktūrą ir jie tampa negyvais, nustoja atlikti savo energijos kaupimo funkciją.

Plaukai išties yra energijos laidininkai, bet kad galėtų atlikti šią funkciją, jų ilgis turi būti ne mažiau 7cm. 
Rusijoje nešiojo ilgas kasas ne šiaip sau – kasa, esanti išilgai stuburo, buvo galinga apsauga (dabar Mes žinome, kad išilgai stuburo yra pagrindinės čakros). Bet koks PYNIMAS apsaugojo nuo blogio ir tamsiųjų jėgų.

TUOS, KURIE SKUSTI, VALDYTI LENGVIAU. 

Taip pažeidžiamas ryšys su Protėviais ir laisvas mąstymas, užtemdomas suvokimas. Šio srauto stiprumas priklauso nuo plaukų ilgio: pirmame plauko augimo etape kuo plaukas ilgesnis, tuo srautas stipresnis, ir taip vyksta tol, kol plaukas pasiekia 10-15cm ilgį, po to srovė stabilizuojasi ir tolesnio plaukų augimo etape (maždaug 20-40cm) palaipsniui krenta iki nulio. Verta pažymėti, kas toks procesas pastebimas Žmonėse su sveika, tai yra, pakankamai išreikšta energetika, o Žmonėse su nusilpusia gyvybine energija galima iš viso nerasti jokio srauto.

Ilgi plaukai gerai saugo savyje energiją ir neeikvoja jos veltui. Jie tampa papildoma energetine apsauga ir dar sustiprina Žmogaus intuicijos jautrumą. Energetikai jautrus Žmogus gana aiškiai įsitikina apsaugine plaukų galia: esant nepalankiems energetiniams poveikiams (kurių aplinkui nemažai – nuo nepalankių jaunaties dienų iki tam tikrų religinių švenčių ar dar kažin ko) ilgi plaukai pradeda Žmogų erzinti, jie tampa kažkokias energetiškai tamsiais, purvinais, norisi jų atsikratyti; tačiau tai jie prisiima sau negatyvą iš išorės, jeigu jų, ilgų plaukų, nebūtų, tai visa šita tamsa ir purvas būtų Žmogaus galvoje ir iššauktų jame, žinoma, ne pačias geriausias psichines būsenas. Dėl tam tikro minimalaus energetinio srauto, likusio ilguose plaukuose, tas negatyvas vėliau išstumiamas iš plaukų. Energetinis plaukų valymas – paprasčiausias šukavimas.


Tuo, kad plaukai yra Žmogaus asmeninės energijos akumuliatoriai, daugelis Moterų įsitikina po šukuosenos pakeitimo iš ilgų plaukų į trumpus. Iš karto po ilgų plaukų nukirpimo atsiranda prašviesėjimo, energetinio tonuso pakilimo būsena, tampa lengva ir malonu, todėl atrodo, kad taip pasidarė dėl to, kad atsikratoma nereikalingų plaukų, tačiau iš tiesų tai vyksta dėl to, kad išsilaisvino energija, kuri buvo susikaupusi ilguose plaukuose ir dabar ji iššvaistoma į trumpalaikį savijautos pakilimą.


O tuo, kad plaukai apskritai yra energijos laidininkai, daugelis Žmonių įsitikina netikėto pavojaus ar paprasto išgąsčio atveju. Tą akimirką plaukai atsistoja. Va todėl jie ir atsistoja – per juos įvyksta staigus energetinis išmetimas, kuris suvaidina apsauginę rolę, ir būtent einanti per juos energija juos pakelia. Šis efektas panašus elektros efektui.


Vyrams barzdos ir ūsų energetika yra ne mažiau reikšminga. Daugelis praktikoje pastebėjo, kad jų energetika įtakoja intuicijos pakilimą ir ypač reikšmingi šioje srityje yra ūsai. Ir daugelis dalykų parodo, kad tai yra ne vienintelė ūsų ir barzdos funkcija.


Iš rusų Kalbos išvertė Liubov Vitašneva

23 komentarai:

algitas rašė...

Kad išspręsti mūsų pasaulyje... Dvi didžiulės klaidos: visų pirma sakinys nepradedamas jungtuku, antra – šiuo atveju negalima vartoti bendraties arba rašyti tik taip – „galima būtų išspręsti...“ arba „norėdami išspręsti...“
Visi mes žinome, kad senovėje nekirpo plaukų. – Kas nekirpo? Kur veiksnys?
Pas slavus buvo tokia tradicija. – Slavų tradicija buvo tokia... Kokia? Kur sakino pabaiga?
Pas Vyrus ne mažiau reikšminga yra barzdos ir ūsų energetika. - Vyrų barzdos ir ūsų energetika yra ne mažiau reikšminga
Klaidų aibės. Čia tik kelios. Tai, kaip sakoma rusiškai, visiškai negalima pasakyti lietuviškai. Prieš imdamasi vertėjos darbo, gerai išmokite kalbos, į kurią verčiate pradmenų. Tad pradėkite nuo pradžios mokyklos, nes jau penktokai tokių grubių klaidų nebedaro. Sėkmės.

Anonimiškas rašė...

Kai nerandam prie ko daugiau prisikabinti - kabinėjamės prie gramatikos :)
Puikus straipsnis

Raimundas Bakutis rašė...

Dėkui už pastabas, algitai
Pataisysiu.

Rita rašė...

Ačiū, labai įdomus straipsnis. Lig šiol plevėsuodavau palaidais plaukais, hmm..stengsiuosi tvarkytis:)

Anonimiškas rašė...

Laba, puiku, labai tiko ir patiko... Daugiau mums reikia tokių straipsnių - apie žmogaus vidų... Nes dauguma plinkui kalba tik apie kūniškus reikalus...

O kritika ir pastabos - visada geros ir į naudą , jos reikalingos, tik jas reikia išsakyti neįžeidžiant ARTIMO...Algitai, darai labai grubias klaidas, bet niekada ne vėlu jas taisyti, svarbu, kad širdyje atsirastų NORAS... Su Meile...A

Stilinga musė rašė...

Ačiū, buvo labai labai naudinga!

Moteris rašė...

Ogo :) Labai ačiū už šį straipsnį. Mane visada kirpo trumpai, nuo pat vaikystės. Bet visada svajojau apie ilgus plaukus, kuriuos man labai sunku užauginti, nepratus su jais tvarkytis aš. Ieškojau kaip tik dvasiškai stiprinančių minčių ir jas gavau. Ačiū dar karta.
Dabar tikrai nekirpsiu ir nedažysiu :) ir stengiuos pereiti prie natūralių plaukų priežiūros priemonių :) - jokių šampūnų!

Anonimiškas rašė...

Ilgi sveiki plaukai yra labai gražu ne tik moterims, bet ir vyrams.

Anonimiškas rašė...

Algitas turbut niekuo nesidomi iskyrus kableliais ir sakinio struktura .Asku ,neturi kitos idomesnes veiklos;))))

Anonimiškas rašė...

Matosi kad neturi vriklos komentatorius ir kitu interesu tik kritiks ir taisuk zodziuj kelia reiktu mastyma pasitiesinti

Anonimiškas rašė...

Algitai,negi nesupratote, kad tai vertimas is slavu, kalbos? As rasau, naudodamasi anlikoniska klaviatura, todel negaliu nei varneliu, nei ilguju, nei nosiniu prikabinti... Mano mama buvo redaktore, ji redagavo net mano pasleptus dienorascius,- tai tokie zmones, kurie kritikuoja stiliu ar gramatika, o pamirsta esme ar ideja, mane truputi erzina. Atleiskite, bet Jums reiktu zvelgti i pasauliu per rozinius akinius ir, aisku, uzsiauginti ilgus plaukus... Straipsnis labai geras ir svarbus. Aciu. Edita Floridone

julija rašė...

Straipsnis vertingas savo informacija. Verčia keistis. Dėkoju. Gramatiką "išsitaisome savo galvose", kam tai trukdo. Sėkmės.

Angelė rašė...

Gerbiamieji,
straipsnis įdomus. Na, o čia mano komentaras tiems, kurie rašo, kad "Kai nerandam prie ko daugiau prisikabinti - kabinėjamės prie gramatikos :)" arba "Algitas turbut niekuo nesidomi iskyrus kableliais ir sakinio struktura" ir t.t. Žmogau, lietuviu esi gimęs, tai gerbk savo kalbą, nereikia jos "taisyti savo galvoje", o parašyti gražia lietuvių kalba...

Anonimiškas rašė...

Straipsnis: 20 proc. teisybės + 80 proc. NjuEidžiškų kliedesių. Aš nesuprantu koks XXI-mo amžiaus žmogus galėtų patikėti kad ir tokia nesamone: "... Tą akimirką plaukai atsistoja. Va todėl jie ir atsistoja – per juos įvyksta staigus energetinis išmetimas, kuris suvaidina apsauginę rolę, ir būtent einanti per juos energija juos pakelia."??? Juk net ir mažas vaikas supranta, kad išgąsčio būsenoje plaukai pasistoja dėl to, jog pašiurpsta oda. Kokia dar energija, kokios čiakros???... Visi budistų vienuoliai pliki, o kiniečiai (tiek gyvenantys Kinijoje, tiek Vakaruose) kerpa plaukus labai trumpai, bet niekas nedrįstų tvirtinti, kad jie (ar jų vaikai) yra atsilikėliai bei tugadūmai. Atvirkščiai. Nobelio laureatų nuotraukas žiūrinėjant irgi neatrodo, kad jie būtų labai plaukuoti. O moterys... Jūs ką, rimtai galvojate, kad Aušrinė-Marinė užsiauginusi ilgus plaukus taptų protingesnė..? :D :D :D

Anonimiškas rašė...

Algitas vietoj kritikos galetu pasisiulyti savanoriskai suredaguoti straipsni.:) Jame pateikiama info labai vertinga, aciu uz vertima, kad ir netobula.

Anonimiškas rašė...

kinijos vienuoliai skusti- bet tik budistines tradicijos, nes tai simbolizuoja atsizadejima pasaulietinio gyvenimo, - jiems ta energija nebereikalinga. O lamos, samanai ir indijos jogai plauku nekerpa. beje vienuoliai skutami beveik visose tradicijose isventinat - nebutinai visa galva, moteris irgi. tai simbolizuoja senojo pasaulietinio gyvenimo atsisakyma ir priklausomybe dievui. kaip ir rekrutas armijoje - tik vadas kitas :)

Unknown rašė...

Išties puikus straipsnis. Na kabinėtis prie gramatikos nesigilinant kas parašyta straipsnyje ir kokią žinią jis perduoda tai mažų mažiausiai siauraprotiška. Beje vienuoliai priklauso vienai ar kitai religijai ir gyvena asketišką gyvenimą, o visų religijų tikslas ugdyti nuolankų, besąlygiškai paklūstantį dogmoms tarną, todėl ten tokios sąvybės kaip intuicija, sąmoningumas ir t.t. tiesiog nepageidautinos. Kiniečiai taip pat ugdomi besąlygiško paklusimo...

Unknown rašė...

Išties puikus straipsnis. Na kabinėtis prie gramatikos nesigilinant kas parašyta straipsnyje ir kokią žinią jis perduoda tai mažų mažiausiai siauraprotiška. Beje vienuoliai priklauso vienai ar kitai religijai ir gyvena asketišką gyvenimą, o visų religijų tikslas ugdyti nuolankų, besąlygiškai paklūstantį dogmoms tarną, todėl ten tokios sąvybės kaip intuicija, sąmoningumas ir t.t. tiesiog nepageidautinos. Kiniečiai taip pat ugdomi besąlygiško paklusimo...

Toksikoze rašė...

Aciu uz straipsni, ypac patiko, kad ilgais plaukais nesiojant kudiki, nebuna toksikozes. na gal antram nestumui taip va reiks pasiruosti.

agnė rašė...

Labai įdomus, netikėtas straipsnis... Ačiū.
Tiesa, pastaba dėl šios pastraipos: „O Rusijos žemėse plaukų kirpimas pradėtas praktikuoti tik su krikščionybės atsiradimu. Niekas dabar nesugebės paaiškinti, kam ir dėl ko jie kirpo savo Tikėjimo pasekėjus ir savo šventikus, jeigu net Biblijoje rašoma apie Samsoną, kuris niekada nesikirpo ir buvo stiprus ir neįveikiamas iki tol, kol jį apkirpo. “
Mano kuklia nuomone, yra nemažai žmonių, kurie gali tai paaiškinti, kadangi Samsonas – Senojo testamento veikėjas, o štai Naujajame testamente randame naują nurodymą, susijusį su vyrų šukuosenomis: „Argi net pati prigimtis jūsų nemoko, kad jei vyras turi ilgus plaukus, jam yra gėda?“ (Pirmasis apaštalo Pauliaus laiškas korintiečiams, 11 skyrius, 14 eilutė).

Moteris rašė...

Kalbant apie save, kaip moterį - visada jaučiu, kad visuomenėje man nesmagu būti palaidais plaukais ir tai tikrai susiję su bereikalingu vyrų žvilgsnių traukimu ar savo energijos švaistymu. Tačiau šiais laikais, jei moteris vaikščiotų VISA plaukuota - būtų atstumtoji. Tad tenka rinktis:)

Anonimiškas rašė...

Iš tiesų- plaukai, kažkas ypatingo. Tai pasitikėjimo savimi ženklas.

aistra gyventi rašė...

Ilga perioda nesiojau plaukus "eziuku",vaikeli isnesiojau be jokiu toksikoziu ir problemu,o ir vyru demesio turejau daugiau nei daug,charizma yra viduje,dziugesyje,o ne plaukuose ar krutineje
Po dvidesimteties"eziuko"plauku turiu ilgus,bet tai tik del to ,kad norejau naujo vejo,o ismintis atejo ir per trumpa plauka:-):-)
Tiesiog reikia daugiau skaityti,atsirinkti ka skaitai,keliauti,o ypac i piligrimines keliones,sportuoti ir kuo platesnis sporto saku spektras,keisti atsibodusius darbus i naujus,nepazintus,stai tada vyksta uzpildymas,tampi ivairiapusiskas